Moniammatillinen yksilökuntoutus

Voisiko yksilökuntoutus olla juuri sinua varten? Mietityttääkö oma jaksaminen, rajoittavatko kivut tai sairaudet sinua arjessa tai tuntuuko, ettei oma arki ole enää sinun itsesi hallinnassa? Vai kaipaisitko kenties lempeää ohjausta omasta hyvin voinnista ja terveydestä huolehtimiseen?

Yksilöllinen kuntoutus tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä tarkastelemaan omaa tilannetta yhdessä kuntoutuksen ammattilaisten kanssa. Yhteistyössä löydämme juuri sinua ja sinun elämäntilannettasi parhaiten edistävät ratkaisut.

Meillä pääset kuntoutumaan ammattitaitoisen työryhmän ohjatessa ja tukiessa sinua läpi koko kuntoutusprosessin. Kuntoutuksessa lähdemme liikkeelle tutkimalla kokonaisvaltaisesti sinun tämän hetken tilannettasi ja yhteistyössä suunnittelemme kuntoutuksen sisällön niin, että se vastaa juuri sinun tarpeitasi. Autamme sinua rakentamaan suunnitelman ja tavoitteita kohti hyvää ja tasapainoista arkea. Kuntoutuksen aikana saat konkreettisia ohjeita ja neuvoja, joiden avulla pystyt jatkamaan kuntoutumista myös kotona kuntoutusjaksojen välissä.

VOINKO HAKEA KUNTOUTUKSEEN?

Kelan harkinnanvarainen yksilökuntoutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on diagnosoitu jokin sairaus, johon saattaa liittyä monia eri ongelmia. Ongelmat voivat liittyä työhön ja työssä jaksamiseen, arjessa selviytymiseen, henkiseen hyvinvointiin ja mielialaan, sosiaaliseen vuorovaikutukseen tai uneen. Sinulla voi olla esimerkiksi jokin tuki- ja liikuntaelimistön sairaus tai vamma, tai/ja jokin reumasairaus, tai jokin muu sairausoireisto.

MITÄ KUNTOUTUS ON KÄYTÄNNÖSSÄ?

Yksilökuntoutus kestää enintään 15 arkipäivää. Kuntoutus jaetaan kuntoutusjaksoihin, joiden ajankohdat suunnitellaan sinun tarpeidesi mukaan noin 1,5 vuoden sisälle kuntoutuksen alkamisesta. Ennen ensimmäistä kuntoutusjaksoa olemme sinuun yhteydessä ja suunnittelemme yhdessä kuntoutuksen kulkua ja sisältöä. Kuntoutusjaksojen päätyttyä olemme sinuun vielä yhteydessä ja keskustelemme, kuinka arkesi on jatkunut kuntoutuksen päätyttyä.
Kuntoutuksen toteuttamiseen osallistuvaan työryhmään kuuluvat mm. erikoislääkäri, sairaanhoitaja, fysioterapeutti, psykologi, ravitsemusterapeutti ja toimintaterapeutti. Erityistyöntekijöiden osuudet määräytyvät sinun kuntoutustarpeittesi mukaan.

Lataa esite yleissairauksien kuntoutuksesta

Lataa esite tules-sairauksien kuntoutuksesta

Kuntoutukseen hakeutuminen

ALKAVAT KUNTOUTUKSET 2020:

Tules Jakso 1
kurssi 7 26.10.-30.10.2020
kurssi 8 16.11.-20.11.2020

 

Yleissairaudet Jakso 1
kurssi 5 19.10.-23.10.2020

 

Annamme mielellämme lisätietoa

Kuntoutussihteeri Pirkko Ohvo
pirkko.ohvo@lohjaspa.fi

030 608 4286
(ma-pe klo 8-16)