Omaishoitajien kurssit

Kurssit on tarkoitettu sinulle, joka hoidat päivittäin läheistäsi. Voit olla opiskelemassa, työelämässä, palaamassa työelämään tai poissa työelämästä. Sinulla on sairauksia tai uupumisoireita, jotka uhkaavat omaishoitajana jatkamista.

Omaishoitaja-kuntoutus

Aikuisen omaishoitajan kuntoutuskurssi on tarkoitettu omaishoitajalle, joka hoitaa päivittäin aikuista läheistään tai erityislastaan /-nuortaan. Omaishoitaja voi olla työelämässä, opiskelemassa tai poissa työelämästä. Omaishoitaja osallistuu kuntoutukseen yksin, ilman hoidettavaa läheistä. Huomioitavaa: omaishoitajan kuntoutuskurssi toteutetaan kuntoutuslaitoksessa toteutettavan kuntoutuksen sekä etäkuntoutuksen (verkkokuntoutus) yhdistelmänä. 

Omaishoitajien parikurssi

Akuisen omaishoitajan parikurssi on tarkoitettu omaishoitajalle, joka hoitaa päivittäin aikuista läheistään. Omaishoitajan parikurssi toteutetaan ryhmässä. Omaishoitajan hoidettava läheinen osallistuu kuntoutukseen yhdessä asiakkaan kanssa. Kuntoutus on tarkoitettu läheistään päivittäin hoitavalle tai avustavalle omaishoitajalle, joka on työelämässä, opiskelemassa tai eläkkeellä.

Kuntoutukseen hakeutuminen