Opastetut moottoripyöräretket 2019

Länsi-Uusimaa tutuksi oppaan kanssa!

KUNINKAANTIEN MUTKIA Tämän retken aikana ajamme mutkateitä historiallisella Kuninkaantiellä. Kuninkaantie on yksi Suomen vanhimmista maanteistä. Tien linjaukset arvioidaan syntyneen jo 1300-luvulla. Matkan aikana vierailemme Fagervikin ja Fiskarsin ruukeissa.

SOTAMUISTOJA JA MOSAIIKKIA Tämä retki on kunnianosoitus Suomen sotaveteraaneille ja itsenäiselle Suomelle. Retken aikana pysähdymme Pyhän Laurin kirkolla, jossa kuulemme, miten Lohja oli osallisena II Maailmansodassa. Matkalla Kaarteen sotamuseoon kierrämme Kukkukallion kautta, joka on ollut yksi ilmatoruntakallioista Lohjalla. Pääkohde on yksityinen Kaarteen sotamuseo, jonne pääsee vain tilauksesta.

RAUTAA JA KIVEÄ Lohjan teollisuuden perusta on kaivosteollisuudessa. Suomen ensimmäinen kaivos on avattu Raaseporin linnanläänin alueella Lohjan pitäjässä Ojamon kylässä armon vuonna 1542. Käymme tutustumassa kartanoon ja sen pihapiiriin sekä kuulemme Ojamon kartanon historiaa. Ojamon kartano ei ole auki yleisölle kuin tilauksesta. Tämän jälkeen jatkamme matkaa Tytyrin Elämyskaivokseen, jossa on kaivettu kalkkikiveä jo 1800-luvun lopusta.

Katso lisätiedot ja hinnaston tästä: Retket ja hinnasto 2019

Varaa opastukset oppaalta:

Virve Haahti

Auktorisoitu matkailuopas

Virve Haahti the Guide @virvehaahti

www.virvehaahti.com