Kun kaipaat apua sopeutumiseen sairauden kanssa

Tule kuntoutumaan meille Karjalohjalle, kauniin Lohjanjärven rannalle! Olemme toteuttaneet kuntoutusta monipuolisesti yli 40 vuoden ajan. Vahvan ammattitaidon lisäksi vahvuuksiamme ovat aito läsnäolo, arvostava kohtaaminen sekä jatkuva toiminnan ja itsemme kehittäminen laadukkaan kuntoutuksen toteuttamiseksi. Kuntoutumistasi tukevat lisäksi upea kylpyläympäristö, hyvä ruoka sekä kaunis luonto.

Aikuisten sydänkuntoutuskurssi

Kuntoutuksen tavoitteena on tukea asiakasta ja hänen läheistään sekä antaa tietoa ja ohjausta arjessa selviytymiseen.
Kuntoutus on suunnattu yli 18-vuotiaille aikuisille henkilöille, joiden työ- ja toimintakykyä haittaa ja heikentää jokin sydänsairaus. Kuntoutuskurssille voi osan aikaa osallistua myös asiakkaan omainen tai läheinen.

Sydänkuntoutuskurssi ovat tarkoitettuja:

  • Sepelvaltimotautia sairastaville, joilla on useita riskitekijöitä tai toimintakykyä rajoittava angina pectoris -oire tai on tehty ohitusleikkaus tai pallolaajennus
  • Läppäleikatuille
  • Sydämen vajaatoimintaa, kardiomyopatiaa, sydänsarkoidoosia, harvinaista sydänsairautta tai synnynnäistä sydänsairautta sairastaville

Tulostettava esite Sydänkurssikuntoutuksesta (pdf.)

***Muista, että jos kuntoutukseen hakeminen tuntuu Sinusta vaikealta voit aina olla yhteydessä meihin, autamme Sinua mielellämme***

Metabolista oireyhtymää (MBO) ja 2 tyypin diabetesta sairastavien sopeutumisvalmennuskurssi

Sopeutumisvalmennukseen osallistuvalla asiakkaalla on todettu asianmukaisen diagnostisen arvion perusteella metabolinen oireyhtymä ja 2 tyypin 2 diabetes. Kuntoutus sopii asiakkaalle, jolla on: 

  • Ylipainoa (BMI yli 30), jonka hoito ei ole tuottanut tulosta
  • Diabeteslääkitys
  • Lääkitys rasva-aineenvaihdunnan häiriöön tai kohonneet rasva-arvot

Sopeutumisvalmennuskurssi on tarkoitettu yli 18-vuotiaalle asiakkaalle. Kuntoutukselle ei ole yläikärajaa.

Tulostettava esite MBO-kuntoutuksesta (pdf.)

KATSO LISÄTIETOJA KURSSILLE HAKEUTUMISESTA KELAN SIVUILTA

Tules- ja reumasairauksien moniammatillinen yksilökuntoutus

Kuntoutus on tarkoitettu aikuisille kuntoutujille, joilla jokin tules- ja reumasairaus heikentää toimintakykyä, ja saa aikaan tehostetun yksilöllisen kuntoutuksen tarpeen.
Meillä pääset kuntoutumaan ammattitaitoisen työryhmän ohjatessa ja tukiessa sinua läpi koko kuntoutusprosessin. Yhteistyössä löydämme juuri Sinua ja sinun elämäntilannettasi parhaiten edistävät ratkaisut. Kuntoutuksessa lähdemme liikkeelle tutkimalla kokonaisvaltaisesti sinun tämän hetken tilannettasi ja sen pohjalta suunnittelemme kuntoutuksen sisällön niin, että se vastaa juuri sinun tarpeitasi. Autamme sinua rakentamaan suunnitelman ja tavoitteita kohti hyvää ja tasapainoista arkea.
Kuntoutukselle ei ole yläikärajaa.

Tulostettava esite tules- ja reumasairaudet kuntoutuksesta (pdf.)

Yleissairauksien moniammatillinen yksilökuntoutus

Kuntoutus on tarkoitettu aikuisille kuntoutujille, joilla jokin yleissairaus heikentää toimintakykykyä. Yleissairauksien moniammatillinen yksilökuntoutus tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä tarkastelemaan omaa tilannetta yhdessä kuntoutuksen ammattilaisten kanssa. Yhteistyössä löydämme juuri sinua ja sinun elämäntilannettasi parhaiten edistävät ratkaisut. Meillä pääset kuntoutumaan ammattitaitoisen työryhmän ohjatessa ja tukiessa sinua läpi koko kuntoutusprosessin. Kuntoutuksessa lähdemme liikkeelle tutkimalla kokonaisvaltaisesti sinun tämän hetken tilannettasi ja yhteistyössä suunnittelemme kuntoutuksen sisällön niin, että se vastaa juuri sinun tarpeitasi. Autamme sinua rakentamaan suunnitelman ja tavoitteita kohti hyvää ja tasapainoista arkea. Kuntoutuksen aikana saat konkreettisia ohjeita ja neuvoja, joiden avulla pystyt jatkamaan kuntoutumista myös kotona kuntoutusjaksojen välissä. Kuntoutukselle ei ole yläikärajaa.

Tulostettava esite Aikuisten yleissairauksien yksilökuntoutus(pdf.)

Uniapneakuntoutus

Uniapnea-kuntoutus on tarkoitettu yli 20-vuotiaille työssä oleville, sinne palaaville, kuntoutustuella oleville, opiskelijoille ja työelämästä poissaoleville. Uniapnea-sairauden kuntoutuksessa asiakas saa tukea elämäntilanteeseensa ja konkreettisia ohjeita sekä keinoja työssä ja arjessa esiintyvien haasteiden hallintaan. Lisäksi asiakas tunnistaa ja saa valmiuksia hyödyntää omia vahvuuksiaan ja voimavarojaan. Kuntoutukseen osallistuvalla asiakkaalla on asianmukaisen diagnostisen arvion perusteella uniapnea-sairaus. Kuntoutus sopii asiakkaalle, jonka sairaus vaatii tehostettua moniammatillista tukea ja ohjausta. Kuntoutukselle ei ole yläikärajaa.

Tulostettava esite Uniapnea-kuntoutuksesta (pdf.)

KATSO LISÄTIETOJA KURSSILLE HAKEUTUMISESTA KELAN SIVUILTA

Harvinaista sidekudossairautta sairastavien sopeutumisvalmennus

Kyseessä on sopeutumisvalmennuskurssi, jonka tavoitteena on auttaa ja ohjata henkilöä elämään mahdollisimman täysipainoista elämää.
Kurssit kohdennetaan aikuisille kuntoutujille seuraavasti: Sjögrenin oireyhtymää sairastavat, systeemistä sidekudossairautta sairastavat, tai vaskuliitteja sairastavat. Kuntoutus on ajankohtainen, jos sairaudesta aiheutuu moniammatillisesti toteutettavan kuntoutuksen tarve.
Kurssilla kuntoutuja saa tietoa sairaudesta ja työkaluja elämään sairauden kanssa. Kuntoutukselle ei ole yläikärajaa.

Tulostettava esite Sidekudossairauksien kuntoutuksesta (pdf.)

KATSO LISÄTIETOJA KURSSILLE HAKEUTUMISESTA KELAN SIVUILTA

 

Kuntoutuksen yhteystiedot

Kuntoutussihteeri Pirkko Ohvo
030 6084286
pirkko.ohvo(@)lohjaspa.fi

Palvelupäällikkö Hanna Nieminen
043 8257136
hanna.nieminen(@)lohjaspa.fi

Puheluiden hinnat:
Puhelut lankaliittymistä: 0,0835€/puhelu + 0,032 €/minuutti.
Puhelut matkaviestinliittymistä: 0,192 €/minuutti.
Ulkomailta yritysnumeroon soittamisen hinnoittelee ulkomainen operaattori.
Yllä mainitut hinnat sis. alv 24%.