Sairausryhmäkohtaiset kurssit

Metabolista oireyhtymää (MBO) ja 2 tyypin diabetesta sairastavien sopeutumisvalmennuskurssi

Sopeutumisvalmennukseen osallistuvalla asiakkaalla on todettu asianmukaisen diagnostisen arvion perusteella metabolinen oireyhtymä ja 2 tyypin 2 diabetes. Kuntoutus sopii asiakkaalle, jolla on: 
1. Ylipainoa (BMI yli 30), jonka hoito ei ole tuottanut tulosta
2. Diabeteslääkitys
3. Lääkitys rasva-aineenvaihdunnan häiriöön tai kohonneet rasva-arvot
Sopeutumisvalmennuskurssi on tarkoitettu yli 18-vuotiaalle asiakkaalle. Kuntoutukselle ei ole yläikärajaa.

Tulostettava esite MBO-kuntoutuksesta (pdf.)

KATSO LISÄTIETOJA KURSSILLE HAKEUTUMISESTA KELAN SIVUILTA

Tules- ja reumasairauksien moniammatillinen yksilökuntoutus

Kuntoutus on tarkoitettu aikuisille kuntoutujille, joilla jokin tules- ja reumasairaus heikentää toimintakylyä ja aikaansaa tehostetun yksilöllisen kuntoutuksen tarpeen. Kuntoutukselle ei ole yläikärajaa.

Yleissairauksien moniammatillinen yksilökuntoutus

Kuntoutus on tarkoitettu aikusille kuntoutujille, joilla jokin yleissairaus heikentää toimintakykykyä. Yleissairauksien moniammatillinen yksilökuntoutus tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä tarkastelemaan omaa tilannetta yhdessä kuntoutuksen ammattilaisten kanssa. Yhteistyössä löydämme juuri sinua ja sinun elämäntilannettasi parhaiten edistävät ratkaisut. Meillä pääset kuntoutumaan ammattitaitoisen työryhmän ohjatessa ja tukiessa sinua läpi koko kuntoutusprosessin. Kuntoutuksessa lähdemme liikkeelle tutkimalla kokonaisvaltaisesti sinun tämän hetken tilannettasi ja yhteistyössä suunnittelemme kuntoutuksen sisällön niin, että se vastaa juuri sinun tarpeitasi. Autamme sinua rakentamaan suunnitelman ja tavoitteita kohti hyvää ja tasapainoista arkea. Kuntoutuksen aikana saat konkreettisia ohjeita ja neuvoja, joiden avulla pystyt jatkamaan kuntoutumista myös kotona kuntoutusjaksojen välissä. Kuntoutukselle ei ole yläikärajaa.

Harvinaista sidekudossairautta sairastavien sopeutumisvalmennus

Kurssit kohdennetaan aikuisille kuntoutujille seuraavasti: Sjögrenin oireyhtymää sairastavat, systeemistä sidekudossairautta sairastavat, tai vaskuliitteja sairastavat. Kuntoutus on ajankohtainen, jos sairaudesta aiheutuu moniammatillisesti toteutettavan kuntoutuksen tarve. Kyseessä on sopeutumisvalmennuskurssi, jonka tavoitteena on auttaa ja ohjata henkilöä elämään mahdollisimman täysipainoista elämää.
Tavoitteena on antaa tietoa sairaudesta ja auttaa sopeutumaan elämään sairauden kanssa. Kuntoutukselle ei ole yläikärajaa.

 

Kuntoutuksen yhteystiedot

Kuntoutussihteeri Pirkko Ohvo
030 6084286
pirkko.ohvo(@)lohjaspa.fi

Palvelupäällikkö Hanna Nieminen
043 8257136
hanna.nieminen(@)lohjaspa.fi

Puheluiden hinnat:
Puhelut lankaliittymistä: 0,0835€/puhelu + 0,032 €/minuutti.
Puhelut matkaviestinliittymistä: 0,192 €/minuutti.
Ulkomailta yritysnumeroon soittamisen hinnoittelee ulkomainen operaattori.
Yllä mainitut hinnat sis. alv 24%.