Vastuullisuus

Välitämme ympäristöstämme

Lohja Spa & Resort ja LeaseGreen energiatehokkuushanke

Lohja Spassa 2018-2019 tehdyn energiatehokkuusremontin ansiosta olemme säästäneet sähkönkulutusta 8% ja kaukolämmön kulutusta 24% viimeisen 12 kk aikana.
CO2 -päästömme ovat vähentyneet 17% vuoden aikana. Päästöjen ympäristövaikutusten vähentyminen vastaa 3 300€ päästöoikeuksien arvona ja

  • 921 tuhatta kilometriä henkilöautolla tai
  • 567 aurinkosähköpaneelin tuotantoa tai
  • 1065 meno-paluulentoa Tukholmaan tai
  • 29 omakotitalon päästöjä vuodessa

Green Start!

Lohja Span ympäristöpolitiikka perustuu Green Start – vastuullisuusohjelmaan ja on osa yrityksemme laatukäsikirjaa. Tässä muutama esimerkki, mitä Green Start yrityksessämme tarkoittaa.
Henkilökuntaamme motivoidaan jätteiden lajitteluun, energiansäästöön ja pyritään nostamaan henkilökunnan ympäristötietoisuutta sekä ylpeyttä kulttuuriperinnöstämme ja paikallisympäristöstämme.
Etsimme koko ajan keinoja energiatehokkuutemme parantamiseksi. Esimerkiksi huoneet kierretään säännöllisesti, tarkistetaan ikkunat, patterit, wc-pöntöt, hanat. Energian- ja vedenkäyttölukuja seurataan ja niistä tiedotetaan henkilökunnalle ja henkilöstön hyvät energian- ja vedensäästöideat palkitaan.
Olemme allekirjoittaneet Maran Energiatehokkuussopimuksen joka osaltaan vastaa Suomen kansainvälisiin sitoumuksiin ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä.
Siirrymme vuoden 2015 alusta käyttämään ainoastaan uusiutuvaa sähköenergiaa, ja meillä on oma puupellettivoimala käytössä.

Energiatehokkuussopimukset

Karjalohjan Päiväkumpu Oy:lle myönnettiin kunniamaininta ansiokkaasta ja pitkäjänteisestä toiminnasta ja tunnollisesta sitoutumisesta Elinkeinoelämän energiatehokkuussopimukseen vuosina 2008-2016. Pääsimme kaikkiaan yhdeksän prosentin energiansäästöön vuosina 2008–2016
Kylpylähotelli Lohja Spa on tehnyt Energiatehokkuussopimuksen myös vuosille 2017-2025, joka osaltaan vastaa Suomen kansainvälisiin sitoumuksiin ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä.

Lohja Spa & Resort on sitoutunut:

  • tehostamaan energian käyttöään jatkuvasti
  • parantamaan energiatehokkuuttaan
  • ottamaan huomioon energiatehokkuuden aina, kun se on taloudellisesti, teknisesti sekä turvallisuus- ja ympäristönäkökohdat huomioon ottaen mahdollista koskien näitä osa-alueita: hankinnat, uuden tekniikan käyttöönotto, kuljetukset ja varastointi, uusiutuvien energialähteiden käyttöönotto ja henkilökunnan koulutus
  • raportoimaan vuosittain käytetyn energian määrät (sähkö, lämpö, polttoaineet), tehdyt toimenpiteet ja saavutetut energiasäästöt

Kiitämme asiakkaitamme ja henkilökuntaamme yhteistyöstä yhteisen ilmastomme ja ympäristömme puolesta!

 

Yhteistyökumppanimme sosiaalisten lomien järjestämisessä:

Useat lomajärjestöt järjestävät STEA:n tukemia lomia ja hyvinvointijaksoja myös Lohja Spassa. Lomat myönnetään sosiaalisin, terveydellisin tai taloudellisin perustein.
Tutustu eri järjestöihin ja tilaa hakulomakkeita:

http://www.solaris-lomat.fi

http://www.mtlh.fi

http://hyvinvointilomat.fi

https://www.nasylomat.fi

http://pht.fi

http://www.lomajarjestot.fi

 

Oiva-raportti