Tutustu Länsi-Uudenmaan upeisiin kulttuurikohteisiin oppaan johdolla
Virve Haahti on Suomen opasliiton auktorisoitu matkailuopas sekä ammattitutkinnon suorittanut Suomi-opas. Hän on työskennellyt matkaoppaana Italiassa Gardajärvellä ja opastanut retkillä Veronaan, Veneziaan, Firenzeen, Milanoon ja Innsbruckiin. Lisäksi kokemusta on kiertomatkaoppaan hommista Itävallassa ja Unkarissa. Virve on opasuransa aikana opastanut linja-autossa, veneessä, gondolissa, kävellen ja laskettelusukset jalassa.
Tällä hetkellä Virve työskentelee kotiseudullaan Länsi-Uudellamaalla tarjoten opas- ja matkanjohtajapalveluita Uudellamaalla sekä historiallisella Kuninkaantiellä. Virve Haahti the Guide –yritykselle on myönnetty Avainlippu –merkki tunnuksena Suomessa tuotetusta palvelusta sekä yrityksellä on oikeus käyttää Lohja 700 –logoa juhlavuonna 2023.
Retkivaihtoehdot
PYHÄN LAURIN KIRKKO
Opastus Lohjan Pyhän Laurin kirkossa keskiaikaiseen tapaan. Miten kirkkopitäjän aikalaiset elivät? Miten he pukeutuivat? Miten kirkko rakennettiin? Mitä kirkon maalaukset symbolisoivat? Tällä opastuksella saatat törmätä oluenpanijan vaimoon tai haudankaivajaan. Opastus on osa Lohja 700 –juhlavuotta.
RETKI LOHJANJÄRVEN YMPÄRI
Tällä retkellä tutustumme Lohjaan täällä vaikuttaneiden henkilöiden, tarinoiden ja historian kautta. Kierrämme koko järven ja ajamme Lohjanjärven suurimpaan saareen, Lohjansaareen. Saarella vierailemme Alitalon omatilalle, jossa nautimme joko päiväkahvit tai maistelemme tilan artesaaniviinejä. Retki on osa Lohja 700 –juhlavuotta.
LÄNSI-UUDENMAAN RUUKIT
Suomen ensimmäinen kaivos on avattu Raaseporin linnanläänin alueella Lohjan pitäjässä, Ojamon kylässä armon vuonna 1542. Ojamon raudan varaan on perustettu Suomen ensimmäiset rautaruukit Mustio, Antskog sekä Billnäs. Tällä kierroksella olemme Suomen teollisuuden alkulähteillä. Kierroksen aikana vierailemme myös Fiskarsin ruukissa, joka on kehittynyt rautaruukista vuosisatojen aikana nykyaikaiseksi taiteen, käsityön ja kulttuurin keskukseksi.
TYTYRI ELÄMYSKAIVOS
Tytyri on toimiva kaivos, jossa on kaivettu kalkkikiveä jo 1800-luvun lopusta. Tällä retkellä sukellamme 80 metriä maan pinnan alapuolelle KONE -yhtiön ultranopealla hissillä. Vierailemme asiakastasolla 110 ja kierroksen aikana kuulet tarinoita kaivostyön historiasta. Kesäaikaan Tytyri Elämyskaivoksessa on esillä myös taidetta. Kaivoksen lämpötila on ympäri vuoden n 6-8 C, joten varaa päälle lämmin takki sekä jalkaan mukavat jalkineet.