Opastetut retket moottoripyöräporukoille

Tutustu Länsi-Uudenmaan upeisiin kulttuurikohteisiin auktorisoidun matkaoppaan Virve Haahdin kanssa.

Lohja Spa on tarjonnut hyvät puitteet motoristien levähdyspaikkana jo kauan ja tämä laajentaa edelleen talon tarjontaa vierailleen. Lohja Span sijainti Uudellamaalla lähellä hyviä pääväyliä sekä motoristeille suosittuja reittejä ovat kohderyhmälle otollinen vierailu- ja rentoutumispaikka.

Virve Haahti on auktorisoitu matkailuopas, kulttuurin ja taiteen ystävä sekä innokas takapenkkimotoristi. Takanaan hänellä on 30 vuotta monipuolisia matkailu- ja taloushallinnon töitä. Hän on työskennellyt matkaoppaana Italiassa Gardajärvellä ja opastanut retkillä Veronaan, Veneziaan, Firenzeen, Milanoon ja Innsbruckiin. Lisäksi kokemusta löytyy kiertomatkaoppaan hommista Itävallassa ja Unkarissa.

 Virve on opasuransa aikana opastanut linja-autossa, veneessä, gondolissa, kävellen ja laskettelusukset jalassa. Miehelleen hän on pitänyt yksityisopastuksia moottoripyörän takapenkiltä jo kahdentoista ajokauden ajan. Tästä syntyi idea tarjota opaspalveluja myös motoristeille koko matkareitillä.

 Tärkeintä ovat mukavat mutkatiet, upeat maisemat ja mielenkiintoiset vierailukohteet. Tätä hän haluaa myös tarjota motoristiasiakkaille läntisellä Uudellamaalla.

 Lisätiedot ja varaukset Lohja Span myyntipalvelusta p. 030 608 40 tai myynti@lohjaspa.fi sekä Virve Haahti the Guide virve.haahti@live.com puh +358 400 777710.

 Retkivaihtoehdot

KUNINKAANTIEN MUTKIA
Tämän retken aikana ajamme mutkateitä eteläisellä Kuninkaantiellä. Kuninkaantie on yksi Suomen vanhimmista maanteistä. Tien linjaukset arvioidaan syntyneen jo 1300-luvulla. Matkan aikana vierailemme Raaseporin keskiaikaisilla linnanraunioilla sekä Fiskarsin ruukissa.

SOTAMUISTOJA JA MOSAIIKKIA
Tämä retki on kunnianosoitus Suomen sotaveteraaneille ja itsenäiselle Suomelle. Retken aikana pysähdymme Pyhän Laurin kirkolla, jossa kuulemme miten Lohja oli osallisena II Maailmansodassa. Matkalla Kaarteen sotamuseoon kierrämme Kukkukallion kautta, joka on ollut yksi ilmatoruntakallioista Lohjalla. Pääkohde on yksityinen Kaarteen sotamuseo, jonne pääsee vain tilauksesta.

RAUTAA JA KIVEÄ
Lohjan teollisuuden perusta on kaivosteollisuudessa. Suomen ensimmäinen kaivos on avattu Raaseporin linnanläänin alueella Lohjan pitäjässä Ojamon kylässä armon vuonna 1542. Käymme tutustumassa kartanoon ja sen pihapiiriin sekä kuulemme Ojamon kartanon historiaa. Ojamon kartano ei ole auki yleisölle kuin tilauksesta. Tämän jälkeen jatkamme matkaa Tytyrin Elämyskaivokseen, jossa on kaivettu kalkkikiveä jo 1800-luvun lopusta.