Lohja 700v retket ja Länsi-Uudenmaan ruukit

Tutustu Länsi-Uudenmaan upeisiin kulttuurikohteisiin matkailuopas Virve Haahtin kanssa.

Virve on Suomen opasliiton auktorisoitu matkailuopas sekä ammattitutkinnon suorittanut Suomi-opas. Hän on työskennellyt matkaoppaana Italiassa Gardajärvellä ja opastanut retkillä Veronaan, Veneziaan, Firenzeen, Milanoon ja Innsbruckiin. Lisäksi kokemusta on kiertomatkaoppaan hommista Itävallassa ja Unkarissa. Virve on opasuransa aikana opastanut linja-autossa, veneessä, gondolissa, kävellen ja laskettelusukset jalassa. 

Tällä hetkellä Virve työskentelee kotiseudullaan Länsi-Uudellamaalla tarjoten opas- ja matkanjohtajapalveluita Uudellamaalla sekä historiallisella Kuninkaantiellä. Virve Haahti the Guide –yritykselle on myönnetty Avainlippu –merkki tunnuksena Suomessa tuotetusta palvelusta sekä yrityksellä on oikeus käyttää Lohja 700 –logoa juhlavuonna 2023.

Retkivaihtoehdot

LOHJA 700V                                 

Vuonna 2023 tulee kuluneeksi 700 vuotta, kun Lohja on mainittu ensimmäisen kerran kirjallisissa lähteissä kirkkopitäjänä. Tällä retkellä teemme aikamatkan keskiaikaiseen Lohjan kirkkopitäjään. Päivän aikana tutustumme aikalaisten elämään rakennusten, vaatteiden, historian ja tarinoiden  kautta. Vierailemme mm Pyhän Laurin kirkossa, Suomen ensimmäisellä kaivoksella, vanhalla kastepaikalla, Pyhän Birgitan kappelissa sekä nautimme lounaan keskiaikaiseen tyyliin. Retki on osa Lohja 700 –juhlavuotta.

PYHÄN LAURIN KIRKKO

Opastus Lohjan Pyhän Laurin kirkossa keskiaikaiseen tapaan. Miten kirkkopitäjän aikalaiset elivät? Miten he pukeutuivat?  Miten kirkko rakennettiin?  Mitä kirkon maalaukset symbolisoivat?  Tällä opastuksella saatat törmätä oluenpanijan vaimoon tai haudankaivajaan. Opastus on osa Lohja 700 –juhlavuotta.

RETKI LOHJANJÄRVEN YMPÄRI

Tällä retkellä tutustumme Lohjaan täällä vaikuttaneiden henkilöiden, tarinoiden ja historian kautta. Kierrämme koko järven ja ajamme Lohjanjärven suurimpaan saareen, Lohjansaareen. Saarella vierailemme Alitalon omatilalle, jossa nautimme joko päiväkahvit tai maistelemme tilan artesaaniviinejä.  Retki on osa Lohja 700 –juhlavuotta.

LÄNSI-UUDENMAAN RUUKIT

Suomen ensimmäinen kaivos on avattu Raaseporin linnanläänin alueella Lohjan pitäjässä, Ojamon kylässä armon vuonna 1542. Ojamon raudan varaan on perustettu Suomen ensimmäiset rautaruukit Mustio, Antskog sekä Billnäs. Tällä kierroksella olemme Suomen teollisuuden alkulähteillä. Kierroksen aikana vierailemme myös Fiskarsin ruukissa, joka on kehittynyt rautaruukista vuosisatojen aikana nykyaikaiseksi taiteen, käsityön ja kulttuurin keskukseksi.

TYTYRI ELÄMYSKAIVOS

Tytyri on toimiva kaivos, jossa on kaivettu kalkkikiveä jo 1800-luvun lopusta. Tällä retkellä sukellamme 80 metriä maan pinnan alapuolelle KONE -yhtiön ultranopealla hissillä. Vierailemme asiakastasolla 110 ja kierroksen aikana kuulet tarinoita kaivostyön historiasta. Kesäaikaan Tytyri Elämyskaivoksessa on esillä myös taidetta. Kaivoksen  lämpötila on ympäri vuoden n 6-8 C, joten varaa päälle lämmin takki sekä jalkaan mukavat jalkineet.

  

Lisätiedot ja varaukset:
Lohja Span myyntipalvelu p. 030 608 40 tai myynti@lohjaspa.fi
Virve Haahti the Guide, virve.haahti@live.com, puh +358 400 777710