Kuntoutustarjontamme!

TULES-kuntoutus

Voit hakea Tules-kuntoutukseen silloin, kun Sinulla on ongelmia esim. selän, niskahartiaseudun tai lonkan alueella ja liikerajoitteet sekä kivut vaikeuttavat arkeasi sekä työssä että vapaa-ajalla. Tules-kuntoutuksessa autamme Sinua huolehtimaan tuki- ja liikuntaelimistösi terveydestä. Tules-kuntoutuksessa saat tietoa, ohjausta ja tukea kuinka selvitä kipujen ja mahdollisten rajoitteiden kanssa.
Tules-kuntoutuksessa tukenasi toimii moniammatillinen työryhmä, johon kuuluvat fysioterapeutit, erikoislääkäri, psykologi, sairaanhoitaja, sosionomi ja ravitsemusterapeutti.

Tules-kuntoutus toteutetaan ryhmämuotoisena kuntoutuksena, yhteensä 15 vrk kolmessa jaksossa.
Kuntoutus on Kelan järjestämää, joten Kela maksaa kuntoutuksen, majoituksen sekä täysihoitoruokailut. Kuntoutus koostuu monipuolisesta ohjelmasta. Tärkeimpänä aihealueena on fyysinen jaksaminen ja sen edistäminen. Pääset kokeilemaan erilaisia liikuntamuotoja ja kokemaan liikunnan iloja. Muut aiheet liittyvät psykososiaalisen hyvinvointiin, hyvinvointia tukevaan ravitsemukseen, kivunhallintaan ja tuki- ja elinsairauksien hoitoon. Jokaisen kanssa laaditaan yksilölliset tavoitteet, joita tarkastellaan yksilöllisesti koko kuntoutusprosessin ajan.

Tules-kursseja järjestetään sekä työikäisille että työelämästä poissaoleville.

KATSO LISÄTIETOJA KURSSILLE HAKEUTUMISESTA KELAN SIVUILTA

***Muista, että jos Tules-kuntoutukseen hakeminen tuntuu Sinusta vaikealta voit aina olla yhteydessä meihin, autamme Sinua mielellämme***KIILA-kuntoutuksen tavoitteena on parantaa työkykyä ja tukea pysymistä työelämässä.

Ammatillinen KIILA –kuntoutus on tarkoitettu työssä olevalle alle 67-vuotiaalle työntekijälle tai yrittäjälle, jolla sairaus tai vamma heikentää työkykyä, ansaintamahdollisuuksia ja toimeentuloa.

KIILA – kuntoutus toteutuu ryhmämuotoisena, mutta yksilöllisin tavoittein. Kuntoutuksen lähtökohtana on työ- ja toimintakyvyn arviointi ja kuntoutujan tilannearvio. Ryhmäjaksoilla toteutetaan yksilöllistä kuntoutumissuunnitelmaa. Yksilökäynneillä syvennytään yksilön tavoitteisiin ja keinoihin saavuttaa omat tavoitteensa. Kuntoutuksen päätösosassa suunnitellaan jatkoa, seurantaa ja tukea tavoitteissa pysymiseen. Ryhmäkuntoutuksen suunnitteluun osallistuvat palveluntuottajan, työnantajan (esim. esimies) ja työterveyshuollon edustajat sekä tarvittaessa Kelan edustaja.

 

Työpaikat voivat hakea ammatillista KIILA -ryhmää, tekemällä hakemuksen Kelan verkkosivuilla, www.kela.fi.

Kuntoutusryhmä koostuu kahdeksasta kuntoutujasta, joiden esimiehet ovat tiiviisti mukana kuntoutuksen suunnittelussa ja etenemisessä.
Työpaikan KIILA -kuntoutus voi kohdentua työlähtöisesti; esimerkiksi tietyn ammattiryhmän työkyvyn tukemiseen.
Kuntoutuksen painopisteeksi voidaan myös valita voimavarojen edistäminen, mikä voikin olla erityisesti psykososiaalisesti kuormittavan työn tärkein työkyvyn tuen muoto. 
Kiila- kuntoutuksen ajalta työnantaja voi maksaa palkan ja hakea Kelan kuntoutusrahaa. 
Annamme mielellämme lisätietoja työpaikka kumppaneillemme kuntoutusyhteistyön suunnittelemisesta! Kiila-kuntoutusta toteutetaan sekä ryhmä- että yksilöpalveluina.

Tulostettava esite Kiila-kuntoutuksesta ( pdf)

KATSO LISÄTIETOJA KURSSILLE HAKEUTUMISESTA KELAN SIVUILTA

***Muista, että jos KIILA-kuntoutukseen hakeminen tuntuu Sinusta vaikealta voit aina olla yhteydessä meihin, autamme Sinua mielellämme***

Yhteydenotot:
Palvelupäällikkö Hanna Nieminen
hanna.nieminen@lohjaspa.fi puh 0438257136

 

 

Kiila kuntoutus ( Youtube)