Sairausryhmäkohtaiset kuntoutukset

Karjalohjan Kuntoutumiskeskus toteuttaa vuoden 2024 alusta alkaen myös Karjalohjan toimipisteessä tuki- ja liikuntaelinsairaiden kuntoutusta!

TUKI- JA LIIKUNTAELIN KUNTOUTUS

Tules-kuntoutus on tarkoitettu yli 18-vuotiaille, joilla on jokin tuki- ja liikuntaelinsairaus. Kohderyhmät on jaoteltu kolmeen ryhmään: 1. Selkäsairaat 2. Niska-hartiaoireiset 3. Alaraajaoireiset. Kuntoutuskursseja toteutetaan yli ja alle 68-vuotiaille.

Tules-kuntoutukseen voit hakeutua mikäli sinulla on diagnosoitu tuki- ja liikuntaelinsairaus, esimerkiksi selkäsairaus, niskan, hartian tai yläraajan tule-sairaus tai alaraajan suurten nivelten, kuten polven, lonkan, nilkan tai muu alaraajan tule-sairaus

LUE LISÄÄ tulostettavasti kuntoutusesitteestä TULES-KUNTOUTUS (pdf)

KATSO TÄSTÄ LINKISTÄ LISÄTIETOJA KURSSILLE HAKEUTUMISESTA KELAN SIVUILTA

SILMU-kuntoutus

Silmu-kuntoutus on Kelan tarjoama kuntoutuskurssi Sinulle, joka kärsit masennus ja/tai ahdistusoireista. Kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastaville Kela järjestää myös Silmu-kuntoutusta. Kuntoutus on tarkoitettu aikuisille, jotka on työelämässä, palaamassa työelämään, kuntoutustuella tai opiskelemassa.

Silmu-kuntoutuksen avulla pääset irrottautumaan arjestasi ja tarkastelemaan rauhassa tilannettasi sekä jaksamistasi. Apunasi toimii Silmu-kuntoutuksen moniammatillinen työryhmä. Pääset jakamaan ajatuksiasi ja kokemuksiasi muiden ryhmäläisten kanssa ja voit huomata, ettet ole yksin tuntemustesi kanssa. Jokainen osallistuu kuntoutukseen omien voimavarojen mukaan.

Muista, että jos Silmu-kuntoutukseen hakeminen tuntuu Sinusta vaikealta voit aina olla yhteydessä meihin, autamme Sinua mielellämme.

Tulostettava esite SILMU-kuntoutuksesta (pdf.)

KATSO LISÄTIETOJA KURSSILLE HAKEMISESTA KELAN SIVUILTA

Aikuisten sydänkuntoutuskurssi

Sydänkuntoutuksen tavoitteena on tukea asiakasta ja hänen läheistään sekä antaa tietoa ja ohjausta arjessa selviytymiseen.
Sydänkuntoutus on suunnattu yli 18-vuotiaille aikuisille henkilöille, joiden työ- ja toimintakykyä haittaa ja heikentää jokin sydänsairaus. Sydänkuntoutuskurssille voi osan aikaa osallistua myös asiakkaan omainen tai läheinen. Sydänkuntoutukselle ei ole yläikärajaa.

Sydänkuntoutuskurssi ovat tarkoitettuja:

- Sepelvaltimotautia sairastaville, joilla on useita riskitekijöitä tai toimintakykyä rajoittava angina pectoris -oire tai on tehty ohitusleikkaus tai pallolaajennus
Läppäleikatuille
- Sydämen vajaatoimintaa, kardiomyopatiaa, sydänsarkoidoosia, harvinaista sydänsairautta tai synnynnäistä sydänsairautta sairastaville

Tulostettava esite Sydänkurssikuntoutuksesta (pdf.)

KATSO LISÄTIETOJA KURSSILLE HAKEUTUMISESTA KELAN SIVUILTA


YKSILÖKUNTOUTUS AIKUISELLE, Tule- reuma- ja yleissairaudet

Yksilökuntoutus on tarkoitettu yli 18-vuotiaalle asiakkaalle, jolla on diagnoosilla varmistettu Tule- Reuma- tai Yleissairaus. Asiakas tarvitsee moniongelmaisen sairausoireistonsa vuoksi yksilöllisesti ja moniammatillisesti toteutettua kuntoutuspalvelua. Yksilökuntoutuksessa saat tietoa ja konkreettisia ohjeita arjen helpottamisesksi. Saat myös tukea elämäntilanteeseen ja käytännönongelmien selvittämiseen.

Tulostettava esite yksilökuntoutuksesta (pdf.)

KATSO LISÄTIETOJA KURSSILLE HAKEUTUMISESTA KELAN SIVUILTA

Uniapneakuntoutus

Uniapneakuntoutus on tarkoitettu yli 20-vuotiaille työssä oleville, sinne palaaville, kuntoutustuella oleville, opiskelijoille ja työelämästä poissaoleville. Uniapneakuntoutuksessa saat tukea elämäntilanteeseesi ja konkreettisia ohjeita sekä keinoja työssä ja arjessa esiintyvien haasteiden hallintaan. Uniapnean kuntoutuksessa saat tietoa ja valmennusta sairauden ymmärtämiseen ja siihen sopetumiseen. Uniapneakuntoutukselle ei ole yläikärajaa.

Muista, että jos uniapneakuntoutukseen hakeminen tuntuu Sinusta vaikealta voit aina olla yhteydessä meihin, autamme Sinua mielellämme.

Tulostettava esite Uniapnea-kuntoutuksesta (pdf.)

KATSO LISÄTIETOJA KURSSILLE HAKEUTUMISESTA KELAN SIVUILTA

Harvinaista sidekudossairautta sairastavien sopeutumisvalmennus

Harvinaista sidekudossairautta sairastavien sopeutumisvalmennuskurssin tavoitteena on auttaa ja ohjata Sinua elämään mahdollisimman täysipainoista elämää.
Harvinaista sidekudossairautta sairastavien sopeutumisvalmennuskurssit kohdennetaan aikuisille kuntoutujille seuraavasti: Sjögrenin oireyhtymää sairastavat, systeemistä sidekudossairautta sairastavat, tai vaskuliitteja sairastavat. Kuntoutus on ajankohtainen, jos sairaudesta aiheutuu moniammatillisesti toteutettavan kuntoutuksen tarve.
Harvinaista sidekudossairautta sairastavien sopeutumisvalmennuksessa saat tietoa sairaudesta ja työkaluja elämään sairauden kanssa. Kuntoutukselle ei ole yläikärajaa.

Muista, että jos Harvinaista sidekudossairautta sairastavien sopeutumisvalmennukseen hakeminen tuntuu Sinusta vaikealta voit aina olla yhteydessä meihin, autamme Sinua mielellämme

Tulostettava esite Sidekudossairauksien kuntoutuksesta (pdf.)

KATSO LISÄTIETOJA KURSSILLE HAKEUTUMISESTA KELAN SIVUILTA

Metabolista oireyhtymää (MBO) ja 2 tyypin diabetesta sairastavien sopeutumisvalmennuskurssi

Metabolista oireyhtymää (MBO) ja 2 tyypin diabetesta sairastavien sopeutumisvalmennukseen osallistuvalla asiakkaalla on todettu asianmukaisen diagnostisen arvion perusteella metabolinen oireyhtymä ja 2 tyypin diabetes. Metabolista oireyhtymää (MBO) ja 2 tyypin diabetesta sairastavien kuntoutus sopii asiakkaalle, jolla on: 

Ylipainoa (BMI yli 30), jonka hoito ei ole tuottanut tulosta
Diabeteslääkitys
Lääkitys rasva-aineenvaihdunnan häiriöön tai kohonneet rasva-arvot
Metabolista oireyhtymää (MBO) ja 2 tyypin diabetesta sairastavien sopeutumisvalmennuskurssi on tarkoitettu yli 18-vuotiaalle asiakkaalle. Kuntoutukselle ei ole yläikärajaa.

Muista, että jos metabolista oireyhtymää (MBO) ja 2 tyypin diabetesta sairastavien kuntoutukseen hakeminen tuntuu Sinusta vaikealta voit aina olla yhteydessä meihin, autamme Sinua mielellämme.

Tulostettava esite MBO-kuntoutuksesta (pdf.)

KATSO LISÄTIETOJA KURSSILLE HAKEUTUMISESTA KELAN SIVUILTA

 

 

Kuntoutuksen yhteystiedot

Kuntoutussihteerit Pirkko Ohvo ja Mari Lehtilä
030 6084286
kuntoutus@lohjaspa.fi

Palvelupäällikkö Hanna Nieminen
043 8257136
hanna.nieminen@lohjaspa.fi

Puheluiden hinnat:
Puhelut lankaliittymistä: 0,0835€/puhelu + 0,032 €/minuutti.
Puhelut matkaviestinliittymistä: 0,192 €/minuutti.
Ulkomailta yritysnumeroon soittamisen hinnoittelee ulkomainen operaattori.
Yllä mainitut hinnat sis. alv 24%.