NÄHTÄVÄÄ & KOETTAVAA

Karjalohja on aina ollut kulttuurin kehto. Täällä ovat asuneet niin Sakari Topelius kuin Mika Waltarikin. Elias Lönnrotin lapsuuden koti, Paikkarin torppa, on myös vain n. 15 kilometrin päässä Sammatissa. Kulttuurin nälkäisille lähiseudultamme löytyy monta mielenkiintoista kohdetta, kuten Fiskarssin ja Billnäsin ruukkikylät ja Mustion linna. Sakari Topeliuksen uskotaan karjalohjalaisten mielestä kirjoittaneen lastenkirjan "Koivu ja Tähti" aikanaan Karjalohjalla vietettyään täällä kesiään. Siitä muistuttaa myös Karjalohjan vanha vaakuna, jossa komeilevat Koivu ja Tähti.

TUTUSTUMISEN ARVOISTA

Ruukit & linnat

Lohja Span lähellä sijaitsevat Fiskarsin (ruukki 17 km) ja Mustion Linna (17 km) ovat kulttuurinnälkäisille ”pakollisia” käyntikohteita. Mikä on sen mukavampaa kuin nauttia kulttuuri- ja ostosretkestä ja sen jälkeen tulla kylpylään rentoutumaan ja syömään hyvin.

Fiskarsin ruukki

Fiskarsin Ruukki tunnetaan suomalaisen muotoilun ja taiteen keskuksena. Idyllinen kylä toivottaa kävijät tervetulleeksi nauttimaan palveluista ja tapahtumista ympäri vuoden. Käden taitojen samoin kuin hyvien makujen ystävät löytävät yli sadan tapahtuman joukosta omat suosikkinsa. Luontoon liittyvät ja musiikilliset tapahtumat täydentävät tarjontaa. Ajomatka Lohja Spasta Fiskarsin Ruukkiin kestää vain n. 20 min.

Tytyrin kaivos

Tytyrin kaivosmuseo vie kierrokselle maan alle 80 metrin syvyyteen aitoon kaivosympäristöön. Kaivosmuseossa pääsee oikeaan mainaritunnelmaan viileillä ja kosteilla kaivoskäytävillä, missä oppaiden tarinat kaivosmiesten arjesta heräävät eloon.

Paavolan tammi - Suomen upein puu?

Suomen kauneimmaksi puuksi tituleerattu Paavolan tammi löytyy Lohjalta, Lohjansaaren eteläosasta. Suomalainen luontomatkailublogi Retkipaikka.fi nosti Paavolan tammen suorastaan puumaailman julkkikseksi.

Karkalin luonnonpuisto

Karkalin luonnonpuisto on yksi Etelä-Suomen hienoimmista lehtoalueista. Sen maisemassa on oma leimansa niin keväällä, kesällä kuin syksylläkin. Keväinen vuokkoloisto on vertaansa vailla ja syksyinen ruska hohtaa mitä moninaisimmissa väreissä.

Raution talli

Ratsastusta harrastaville ja niille jotka haluavat kenties lomallaan kokeilla mukavaa lajia, suosittelemme Raution Tallia, joka sijaitsee vajaan 8 km:n päässä hotellista. Ratsastus järjestyy lyhyelläkin varoajalla. Raution Talli

Tuntivaraukset
Ratsastuksenopettaja
Virva Rautio: 050 301 5227
Sähköposti: Rautiontalli@gmail.com 
Osoite: Nummijärventie 708, 09120 Karjalohja

LUE LISÄÄ

 

LINKKEJÄ ALUEEN NÄHTÄVYYKSISTÄ:

Lohjan Matkailu

Hyrsylän Mutka

www.fiskarsvillage.fi

Paavolan tammi Lohjansaaressa - Suomen kaunein puu?

Tytyrin Kaivosmuseo

Lohjan Teatteri

Kasvihuoneilmiö

Mustion Linna ja Kesäteatteri

Tammiston Arboretum

Outdoors Finland -reitit Lohjanjärven ympäristössä

Sammatin Vaahterateatterin kesäteatteri